Alkmaar, 03 december 2014. Zwembad de Hoornse Vaart beschikt sinds eind november over nieuwe hypermoderne Omega startblokken. De blokken zijn voorzien van een schuine afzet voor een betere afzetmogelijkheid en dus betere tijden voor zwemmers. Tijdens de voorrondes voor de International Children’s Games 2015, die zondag 30 november in het zwembad georganiseerd werden, werden de startblokken voor het eerst officieel in gebruik genomen.

De Omega startblokken die in de Hoornse Vaart geïnstalleerd zijn worden bij grote (internationale) zwemevenementen gebruikt. Het Sloterparkbad had tijdens de Amsterdam Swim Cup in 2010 de primeur om ze bij een groot evenement te gebruiken, inmiddels vormen zij de standaard bij internationale wedstrijden.

Alkmaar Sport N.V. heeft er samen met STERA hard aan gewerkt om de startblokken voor de selectiewedstrijden van de ICG te installeren. Na deze succesvolle test zullen zij uiteraard ook bij de ICG in juni 2015 ingezet worden.  De investering is tegelijkertijd een investering in de talenten van Alkmaar, iets waar Alkmaar als Sportstad veel belang aan hecht. En het verdient zich ook deels weer terug van buitenaf. Voor de meivakantie van 2015 hebben de twee zwemverenigingen uit Limburg en Zoetermeer hun trainingskampen al in de Hoornse Vaart gepland om de iets andere startsprong te kunnen trainen. Ook de niet- wedstrijdzwemmers reageren enthousiast op de nieuwe startblokken.

Wie de startblokken zelf wil uitproberen kan dat doen tijdens de reguliere openingstijden van het 50 meterbad van de Hoornse Vaart. Deze zijn te vinden op de website van het zwembad. Voor meer informatie over de startblokken of  huren van het bad om van deze nieuwe faciliteiten gebruik te maken, vraag naar Jan Wit bij Alkmaar Sport.

 

Pin It
Bekeken: 1065x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/