Alkmaar, 04 december 2014. Alkmaar zal voorlopig nog geen vuurwerkvrije zones krijgen. De gemeente wil eerst aankijken hoe het vastgestelde vuurwerkbeleid zal werken voor er verdere aanpassingen aan te doen. Dit zei Bruinooge in het NHD. Het idee van vuurwerkvrije zones was geopperd in januari, naar aanleiding van de toenemende overlast van vuurwerk door het hele land. Vuurwerk dat ook regelmatig veel te zwaar is. Helemaal verbieden vond men te ver gaan en dit is ook niet te handhaven zonder landelijke wetgeving en mankracht.

Mankracht is al een probleem bij het handhaven van zones, bijvoorbeeld bij het ziekenhuis. Daarnaast wil het stadsbestuur afwachten wat het effect is van het aanpassen van het tijdstip waarop men mag beginnen met afsteken op Oudejaarsavond. Op advies van de landelijke politiek mag men in Alkmaar straks tussen 18:00 uur tot 02:00 uur vuurwerk afsteken. Voorheen mocht dat vanaf 10:00 uur.

Pin It
Bekeken: 1567x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/