Alkmaar, 08 december 2014. Vrijdag hebben partners in de wijk Overdie een afsprakenkader getekend om de samenwerking te continueren. Sinds 2007 werken zeven partners, waaronder politie en woningbouwcoöperaties Woonwaard en Van Alckmear voor Wonen samen met de gemeente Alkmaar om de wijk op fysiek en sociaaleconomisch gebied te verbeteren. De aanpak is succesvol gebleken. Het werk is echter nog niet af en vraagt een vervolg. Het vervolg is vastgelegd in een afsprakenkader voor de jaren 2015 tot en met 2017.

Het afsprakenkader betreft drie aspecten waar de gemeente en wijkpartners op inzetten. Het gaat om het verminderen van schooluitval en verbeteren van veiligheid, met als aandachtspunt jongerenoverlast, en het terugdringen van werkloosheid door onder andere het verhogen van kansen op een plek op de arbeidsmarkt.

Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven: “De afgelopen jaren is er veel bereikt in de wijk. Toen we begonnen werd Overdie aangemerkt als een van de veertig 'krachtwijken'. Nu zijn we zover dat Overdie van die lijst af kan. Juist de samenwerking tussen gemeenten en de wijkpartners heeft dit voor elkaar gekregen. Nu pakken we door en zal de wijk op eigen kracht verbeteringen realiseren. Daarvoor is dit afsprakenkader met de wijkpartners opgesteld. Hierin staan meetbare doelstellingen waar we de komende drie jaar naar toe werken.”

Naast de gemeente en politie zijn de wijkpartners is Overdie de Wijkraad Nieuw Overdie, Wijkcentrum Overdie, Wijkvereniging Oude Overdie, Woonwaard en Van Alckmear voor Wonen. Alle partners vormen een netwerk waarbij zij op basis van gelijkwaardigheid deelnemen.

 

Pin It
Bekeken: 1732x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/