Lake Macquarie (AUS), 09 december 2014. De 48e International Children's Games zijn begonnen. Zondag om 7.00 uur Nederlandse tijd, werd tijdens een spectaculaire openingsceremonie het officiële startschot gegeven voor de ICG 2014 in Lake Macquarie, Australië.

Na een eerste trainingsdag kwamen alle 1500 jonge atleten van over de hele wereld bijeen op het evenemententerrein van de Games, Speers Point Park, om zich te presenteren aan de 10.000 toegestroomde toeschouwers. Net als bij grote broer de Olympische Spelen het geval is, deden alle deelnemers, stad voor stad, hun ereronde op het enorme podium. Zij werden begeleid door live muziek en dansers. Uiteraard was er extra hard applaus voor de Australisch steden die hun opwachting maakten.

Na de openingsspeech van onder andere de burgemeester Jodie Harrison en de videoboodschap van de premier van Australië, Tony Abbott, brak er een tropische bui los vergezeld met onweersklappen. Gelukkig mocht deze weersomslag de pret niet drukken. Drijfnat maar met een goed gevoel en verheugd dat de Games nu eindelijk gaan beginnen, dropen de sporters af naar hun slaapgelegenheden. 

De resultaten en verhalen van de Alkmaarse atleten down under zijn te volgen via de Facebookpagina van de ICG en via Twitter (@ICG2015Alkmaar). Houd ook de website van de ICG 2015 in Alkmaar in de gaten voor nieuws.

20141209-icg2014-1

 

Pin It
Bekeken: 975x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/