Alkmaar, 19 december 2014. Donderdag 18 december ondertekenden de gemandateerde wethouders van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk de ‘Gemeenschappelijke Regeling BVO’. Hiermee is de oprichting van 'Halte Werk', de gecombineerde sociale dienst voor de drie deelnemende gemeenten, per 1 januari 2015 formeel een feit.

De medewerkers van 'Halte Werk' regelen voor het HAL-gebied uitkeringen, bijzondere bijstand en schuldhulpverlening. Ze zitten met het UWV in één pand in Alkmaar. Het is een landelijke primeur dat sociale diensten een gemeenschappelijke regeling treffen waarbij de drie colleges de organisatie direct aansturen. Deze zogenoemde Bedrijfsvoeringsorganisatie werd mogelijk gemaakt na een aanpassing in de wet. Het verkort de lijnen, vergroot de daadkracht en maakt het mogelijk de dienstverlening aanzienlijk te verbeteren.

"We hebben daarmee een organisatie die ongekend slagvaardig wordt", zegt wethouder Gido Oude Kotte van de gemeente Heerhugowaard. "Uitvoering en besluitvorming lopen elkaar niet meer voor de voeten." Oude Kotte wordt de eerste voorzitter van het bestuur van 'Halte Werk'. Ook wethouder Peter de Baat die namens Alkmaar tekende, is lovend: "De organisatievorm past bij de wens gemeenschapsgeld zo doelmatig mogelijk te besteden."

Cliënten zullen naar verwachting geen hinder ondervinden van de overgang naar de nieuwe organisatie. Alles is op alles gezet om de uitbetalingsregelingen ook in januari vloeiend te laten verlopen. Ook voor de betrokken medewerkers is, in nauw overleg met de vakbonden, een transitieplan gemaakt. Zij blijven ambtenaar. De verschillende regelingen uit de drie deelnemende gemeenten, zoals vrije dagenregelingen, worden zo soepel mogelijk geharmoniseerd.

Voor meer informatie is vanaf 5 januari  de website Halte Werk beschikbaar. Het bezoekadres is Achter de Vest 1 te Alkmaar, geopend  maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Telefonisch contact kan via 14072 – keuze Alkmaar.

Foto v.l.n.r.: Peter de Baat (wethouder Alkmaar), Pieter Dijkman (Graft-De Rijp), Gido Oude Kotte (Heerhugowaard), Irene Makelaar (directeur 'Halte Werk'), Simon Binnendijk (Schermer) en Bert Fintelman (Langedijk).

 

Pin It
Bekeken: 1711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/