Alkmaar, 19 januari 2015. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staat het Prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee' van Ted van Lieshout en Philip Hopman centraal. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert ook dit jaar weer veel leuke activiteiten in en om de bibliotheek.

Net als voorheen lezen prominente Alkmaarders, waaronder collegeleden en AZ-spelers, voor op basisscholen. Hoofdtrainer John van den Brom van AZ leest op woensdag 21 januari in de bibliotheek Alkmaar Centrum voor aan leerlingen van basisschool De Kennemerpoort. Ook in het Stedelijk Museum wordt er door een AZ-speler voorgelezen aan een groep leerlingen.

Een lidmaatschap is voor kinderen tot 18 jaar gratis en tijdens de Nationale Voorleesdagen vervallen ook de inschrijfkosten (€ 2,50) voor hen. Kinderen van 0 tot 6 jaar ontvangen het vingerpopje van Boer Boris bij inschrijving. Ouders die tijdens de Voorleesdagen lid worden krijgen een workshop Voorlezen aangeboden.

Dinsdag 27 januari om 20:00 uur is er de themabijeenkomst How2talk2kids in de bibliotheek Alkmaar Centrum, met bruikbare communicatievaardigheden waardoor kinderen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld kunnen ontwikkelen. Zie ook de speciale website. De toegang is € 6,00 (voor bibliotheekleden € 5,00).

Samen met (klein-)kind luisteren ouders en grootouders eerst naar het verhaal over Boer Boris gebeurt tijdens de gratis prentenboekexcursie. Daarna zijn er leuke doe, kijk- en luister opdrachtjes om te doen rondom de prentenboeken top 10 van dit jaar.

Er is nog veel meer te doen tijdens de Voorleesdagen, zoals gebaren leren gebruiken bij het voorlezen, meedoen aan yoga op het verhaal van Boer Boris, poppentheater en peuterdansen. Aanmelden is wenselijk wanneer men zich aanmeldt voor activiteiten, tenzij anders vermeld. Kijk voor een compleet overzicht van alle data en tijden op de website van Bibliotheek Kennemerwaard of neem de flyer uit de bibliotheek mee.

Pin It
Bekeken: 1243x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/