Alkmaar, 19 januari 2015. Stichting Kinderopvang Alkmaar doet ook mee aan de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 21 tot en met 31 januari. Zo hebben de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven het tot Prentenboek van het jaar 2015 verkozen ‘Boer Boris gaat naar zee’ gekregen. Dit wordt aan de kinderen voorgelezen tijdens het Voorleesontbijt op 21 januari. Op kinderdagverblijf Egelantier komt Arnoud van Aalst - directeur van Artiance, Centrumvoor de Kunsten in Alkmaar – voorlezen.

Voorlezen is ontzettend belangrijk. Het stimuleert de taalontwikkeling en fantasie. Kinderen leren nieuwe woorden en horen hoe je een goede zin opbouwt. Door te praten over een boek worden kinderen ook gestimuleerd actief taal te gebruiken. Kinderen aan wie veel wordt voorgelezen voordat ze naar de basisschool gaan, leren later sneller lezen en schrijven. Verder biedt voorlezen een moment van exclusieve aandacht en rust en is het gewoon heel erg gezellig. 

Vooral aan kinderen tussen 2 en 5 jaar wordt voorgelezen. Maar al voor hele jonge kinderen (vanaf 3 maanden) en oudere kinderen levert voorlezen een hele waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling.

De Nationale Voorleesdagen vinden jaarlijks aan het begin van het jaar plaats. Overal in het land worden kinderen bij kinderopvangorganisaties, basisscholen, bibliotheken en boekenwinkels voorgelezen. Elk jaar wordt een prentenboek verkozen tot Prentenboek van het Jaar. De eerste dag vindt het Nationaal Voorleesontbijt plaats. Hiervoor worden ook een aantal bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen.

Pin It
Bekeken: 1338x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/