Alkmaar, 19 januari 2015. In een nat en koud Deventer was thuisploeg Pickwick Players vooral in de tweede helft voor de rugbyers uit Alkmaar te sterk. De wedstrijd was aardig in evenwicht gedurende de eerste helft en het duurde een half uur voordat er gescoord werd. De Pickwick Players hadden meer kansen, maar gingen de fout in of werden succesvol geweerd, tot dat moment. Na de eerste helft verloor de Alkmaarse Rugbyclub UFC de grip en moest uiteindelijk met een 31-7 verlies naar huis.

In de eerste helft hing een try hing al een tijdje in de lucht en toen er een 'maul' ontstond vlak voor de goal-lijn van Alkmaar roste de grootste en zwaarste speler van Deventer, Wesley Mulder, door de laatste centimeters van de Alkmaarse defensie een scoorde een try. Met de conversie mee ging Deventer met 7-0 aan de leiding.

In de tweede helft wisten de Pickwick Players al snel de score te verdubbelen toen Mike ten Hoopen uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try in de hoek van het veld scoorde. Maar nu begon Alkmaar het veldoverwicht over te nemen en lanceerde een mooie serie goede aanvallen. Uiteindelijk werd een strafschop de driekwartlijn ingespeeld waar Rick Schröder, terug van weggeweest, de aanval met een try afrondde. Ook de conversie van Kenny Kolk ging tussen de palen zodat er met een 14-7 stand weer hoop was voor Alkmaar. Lang duurde die hoop echter niet. Eerst wist Brian Luchtendorf een gaatje in de verdediging van Alkmaar te vinden, waarna opnieuw Wesley Mulder een try scoorde waarmee de thuisploeg het bonuspunt binnenhaalde. In de eindfase van de wedstrijd bepaalde Philip Meijer de eindstand op 31-7 met een try in de hoek van het veld.

Bekeken: 1070x