Naar aanleiding van het mogelijke faillissement en de perikelen hierom, meldt zich een nieuwe kandidaat: Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar. DECRA is een recent opgericht samenwerkingsverband van regionale overheden die willen investeren in duurzaamheid.

DECRA heeft belangstelling in een eventuele doorstart van het zonneproject in Langedijk. Op bedrijventerrein Breekland is enige tijd geleden een zonnepanelenpark geïnstalleerd door Zonnegrond B.V. DECRA zal haar kandidatuur nader bevestigen na onderzoek van het doorstartpakket.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en afval- en energiebedrijf HVC willen de duurzame energieproductie in de regio vergroten. Daarom hebben zij in 2014 het stimuleringsfonds DECRA opgericht. DECRA richt zich op het aanjagen van duurzame energieprojecten in de regio en het investeren van de opbrengsten in nieuwe duurzame projecten. 

Alle leden hebben een startbedrag (naar rato van het aantal inwoners) ingelegd en HVC levert daarnaast ook haar brede technologische kennis en ervaring van duurzame energieprojecten.

Pin It
Bekeken: 3525x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/