Hoofddorp, 26 januari 2015. Réka Lóczi en haar partner Rynske Keur hebben zondag tijdens het NK Synchroonzwemmen goud behaald met hun duet. Des te mooier, omdat de Alkmaarse en haar partner een gelegenheidsduo vormden in de aanloop naar de wedstrijd in hun thuisbad in Hoofddorp. Naast de gouden medaille voor haar duet mocht Réka dit weekend nog een oorkonde in ontvangst nemen, namelijk de KNZB topsportplaquette, die zij ontving voor haar 11e plek met Jong Oranje op de WJK in Helsinki.

Het tweetal werd al getipt als titelkandidaat. Zaterdag plaatsten Lóczi en Keur zich als tweede voor de finale. In de finale scoorden zij 143 punten, 2 meer dan het duo van WVZ uit Zoetermeer en ruim 8 punten meer dan de bronzen medaillewinnaressen van De Dokkelaars uit Hilvarenbeek.

Romy Keur, zus van Rynske en coach van het gouden duet: “Een gelegenheidstweetal dat na een aantal maanden intensief samen trainen tot deze prestatie kan komen, super toch? De uitslag van zaterdag deed in onze ogen niet recht aan de prestaties van Rynske en Réka, maar dat hebben ze in de finale heel goed rechtgezet.” 

Met het zwemmen van de finale en het behalen van de gouden medaille kwam ook gelijk een einde aan de korte en zeer succesvolle samenwerking. Beide kampioenen zullen zich, zoals het zich laat aanzien, toeleggen op hun maatschappelijke carrière. Réka Lóczi zal nog wel deelnemen aan de NK Combinatie, dat in juni in Eindhoven gehouden zal worden.

Foto's: Réka (links) en Rynske (rechts)

20150126 reka-rynske NK synchroonzwemmen

20150126 reka-rynske goud

Pin It
Bekeken: 1475x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/