Alkmaar, 26 januari 2015. Terwijl de synchroonzwemsters van DAW richting brons en een vijfde plek zwommen, stond er voor de waterpolodames van de Alkmaarse vereniging zaterdagavond een wedstrijd op het programma tegen middenmoter ZV Haerlem 2. Inzet was winst en behoud van de tweede plaats in de regioklasse Midwest Dames 1. In het laatste kwart gingen de bezoekers echter erop en erover. Mede dankzij de scheidsrechter en DAW zelf werd het 5-6.

De dames van DAW wonnen de vorige confrontatie met ZV Haerlem 2 net niet. Vastberaden nu wel te winnen begon Alkmaar furieus. Met uitstekende acties van Cynthia Klepper, waarvan eenmaal in een man-meer situatie, zorgden binnen anderhalve minuut voor 2-0. Haerlem zorgde daarna voor aansluiting, maar kort daarna wist Romee Heister het alweer 3-1 te maken uit een strafworp. Nog voor het einde van het eerste kwart stond het 3-2 tijdens straftijd voor een DAW-speelster. Daarna ging Haerlem in de fout en kon Alkmaar begin tweede kwart 4-2 scoren. Een fraaie boogbal van Diane van Schaik werd door de lat gekeerd. Haerlem kon, na wat minder goed pressen, met twee afstandsschoten langszij komen.

Het derde kwart was relatief rustig. Wel wist Steffie Nooij 5-4 te scoren, mooi manoeuvrerend was zij twee speelsters te snel af. In het laatste kwart wist DAW een man-meer situatie niet te benutten. Wel kwamen de bezoekers met nog een minuut te gaan langszij, doordat Linda Schenk bij een goede onderschepping, tot ieders verbazing, voor 20 seconden naar de kant moest. Tien seconden voor tijd werd het gelijkspel verspeeld. Een nog niet mee teruggekomen Haarlemse onderschepte en scoorde 5-6.

Dames 1 speelt zaterdag wederom in de Hoornse Vaart, deze keer tegen Oceanus uit Aalsmeer.

Bekeken: 1290x