Alkmaar, 26 januari 2015. Maandag en dinsdag worden geen operaties uitgevoerd in het Medisch Centrum Alkmaar. De uitbreiding van het novovirus op een aantal verpleegafdelingen levert teveel risico op. Ondanks dat personeel dacht de uitbraak onder controle te hebben, is binnen een week het aantal gevallen opgelopen van acht naar twintig, liet hoofd communicatie Sanne van Hoolwerff het NHD weten. Alleen spoedeisende operaties worden gedaan. Besmette patiënten worden gescheiden van anderen opgenomen. 

Het novovirus is ongevaarlijk, maar wel zeer besmettelijk en vervelend. Het zorgt na één tot drie dagen voor misselijkheid, heftig braken, buikkrampen en diarree en de enige remedie is uitzieken. Men kan het virus oplopen via rauwe schaaldieren en rauwe groente en fruit.

 

Pin It
Bekeken: 1635x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/