Alkmaar, 26 januari 2015. V&D verkeert in acute financiële problemen. Vorig week liet de directie haar 5.000 man personeel structureel 5,8% loon inleveren en tegelijkertijd kregen verhuurders een brief dat de grootste warenhuisketen van Nederland vanaf volgende maand even vier maanden lang gratis in al haar de panden wil zitten. En de huur moet van 10% van de bruto omzet omlaag naar 7%. Wat de verblufte verhuurder van onder andere het Alkmaarse pand, IEF Capital, hiermee zal doen is afwachten, maar het lijkt niet onder de indruk.

Amerikaan Don Reach is sinds juli 2014 topman bij de V&D en zet met deze gewaagde actie eigenaren voor het blok. De meeste huurcontracten stammen uit tijden waarin vastgoed veel meer waard was en hij wil er vanaf. In de tussentijd zou V&D volgens verhuurder Metropop compleet uitgekleed zijn door risicobelegger KKR via dochterbedrijf Maxeda. Het haalde er twee miljard euro mee op, maar investeerde niet. Ook opvolger Sun deed niets aan investeringen. En nu zit wat eens een trots Nederlands familiebedrijf was aan de grond. Dus om het bedrijf vlot te trekken het verzoek aan verhuurders om vier maanden Sinterklaas te spelen en daarna permanent in te schikken.

De Volkskrant, in bezit van de brief aan de eigenaren van de panden, laat weten dat deze verbluft zijn. Zoiets zou nog nooit gebeurd zijn. Wellicht gokt de directie erop dat eigenaren overstag zullen gaan, omdat de vastgoedsector het nog allesbehalve makkelijk heeft. IEF Capital stelt echter dat er grote belangstelling is bij binnen- en buitenlandse retailers voor de op strategische locaties gelegen vestigingen. Wellicht dus binnenkort geen V&D meer in Alkmaar, maar een andere grote keten.

Pin It
Bekeken: 4619x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/