Alkmaar, 30 januari 2015. Zaterdag 7 februari wordt op IJsbaan de Meent het derde G-Schaatskampioenschap van de KNSB gewest Noord-Holland-Utrecht verreden. Zo’n 80 schaatsers met een verstandelijke of lichamelijke beperking komen uit op de 100, 300 en de 500 meter. De wedstrijd wordt afgesloten met een mini-marathon voor alle deelnemers. Deelnemende verenigingen zijn Solid Aqua uit Hoorn, Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam en Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis.

Marjolein Melker en Rianne Hoefakker zijn trots dat dit jaar hun Alkmaarse vereniging de jaarlijkse wedstrijd mag organiseren. “Wij hebben hier In Alkmaar het hoogste aantal mensen met een beperking actief op de ijsbaan. Bijna alle leden van Zoeff doen mee. In alle klassen hopen we voor het eremetaal te gaan, dus in de klasse met rekje tot onze snelste 500 meter rijders. De eerdere wedstrijden waren een groot succes: een gewone wedstrijd, maar wel met de extra ondersteuning die de sporters nodig hebben. Wat meer tijd om iedereen aan de start te krijgen, extra begeleiding, meer uitleg en aandacht voor ieders specifieke beperking."

Frits Spierings van Stichting Aangepast Schaatsen: “G-schaatsen is sterk in opkomst in Noord-Holland. Er zijn nu in onze provincie ruim honderd wedstrijdschaatsers met een beperking, maar vrijwel geen aangepaste langebaanwedstrijden. Deze wedstrijd is voor ons het hoogtepunt van het seizoen."

Arjen van Ketel van ASC Jaap Eden; “In Amsterdam zijn we relatief laat begonnen, maar we hebben een sterke groei. Behalve schaatsers met een verstandelijke beperking hebben we ook twee jongeren die blind zijn, die rijden met een begeleider. In onze gewone wedstrijden is geen ruimte om voldoende begeleiding en aangepaste afstanden te bieden."

IJsclub Nooitgedacht uit Wilnis deed vorig jaar voor het eerst mee. Dit jaar levert de groep van coach Annike van Kouwen ruim twintig sporters.

De G-kampioenschappen vindt plaats tussen 17:30 tot 20:00 uur. De toegang is gratis. De wedstrijd is mogelijk door bijdragen van KNSB, Sunnycars en Stichting Lastige Lijven Toertocht.

 

 

Pin It
Bekeken: 1638x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/