Alkmaar, 17 februari 2015. Samen met TAQA Theater De Vest presenteert Popacademie Popup 7 maart ‘Laat het vanavond gebeuren’. In een mooi decor van meubels van de vintage winkel Ook Leuk, gaat interviewer Bazz Barnasconi in gesprek met de artiest, maar ook publiek. Bazz is een geboren gespreksleider die een brug weet te slaan tussen de artiest en het publiek. Een intieme ontmoeting zo vlak voor een optreden geeft een diepere laag. Deze keer is de beurt aan Spinvis, oftewel Erik de Jong. Dé kans om hem het hemd van zijn lijf te vragen voordat hij gaat optreden met Saartje van Camp, bijvoorbeeld over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt of waarom hij zo gepassioneerd is.

Erik de Jong is geboren in 1961 in een muzikaal gezin. Hij experimenteert met zowel computers als andere attributen als fluitjes en pandeksels. Ook tekstueel maakt hij mooie poëtische teksten. Dat resulteerde in 2002 tot zijn debuutalbum. Dankzij enkele videoclips komen daar twee kleine hitjes van voort: Smalfilm en Bagagedrager. De nummers worden zeer bekend bij een alternatief publiek en breken zelfs door in Vlaanderen. In 2004 wint hij de Annie M.G. Schmidt-prijs, een prijs voor het beste theaterlied. Hij groeit verder en krijgt in 2007 de Popprijs. Na een tijd lang met de Opera Kintsukuroi en met de hele band in volle bezetting te hebben rondgereisd was het hoogste tijd voor een kleine en persoonlijke voorstelling.

Tot en met eind mei 2015 spelen Saartje en Erik de Jong in Nederland en België. Nieuwe liedjes en bekendere nummers onder de titel ‘Oogcontact Van De Eenzaamste Soort’. Een voorstelling over Dat Wat Blijft.

'Laat het Vanavond Gebeuren' met Spinvis begint om 19:00 uur, entree is €3,50. Het optreden begint om 20:30 uur. Meer info op de website van Popup Alkmaar en de website van De Vest.

 

Pin It
Bekeken: 1955x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/