Alkmaar, 17 februari 2015. De 6e editie van Jazztival, hét jazzfeest in Alkmaar, verhuist dit jaar naar een nieuwe locatie: TAQA Theater De Vest. Dat laten organisatoren Jan Doedens en Peter van Raamsdonk van de Stichting SBSJazz weten. Het festival dat traditiegetrouw de zomertijd inluidt, wordt in 2015 ingekort tot een dag en vindt plaats op zaterdag 28 maart.

SBSJazz geeft het dit jaar gekozen thema 'Rhythm Changes' een extra dimensie door te kiezen voor een nieuwe festivallocatie. Het rijksmonumentaal pand voorheen van Provadja, nu Filmhuis Alkmaar, wordt verruild voor De Vest. De verhuizing valt samen met het einde van de eerder aangegane samenwerking met het Filmhuis.

Evenals de locatie verandert ook de duur van het festival. Begonnen in 2009 als feestelijke muziekdag met continu live jazz, groeide Jazztival de afgelopen jaren uit tot een meerdaags festivalweekend. Van Raamsdonk: “We zitten nu eenmaal in een transitiefase en hebben De Vest aangeboden een eendaags Jazztival te organiseren, waarbij - bij succes - een voortzetting volgend jaar naar wellicht twee dagen mogelijk is.” Doedens van SBSJazz vult aan: “Ik zie het als een opmaat voor een groot Jazztival in samenwerking met de Vest.”

Net als bij eerdere edities van het jazzfestival kan publiek ook op de nieuwe locatie in een ontspannen setting genieten van een programma vol swingende, pure jazz op meerdere podia. Voor 2015 wordt er gewerkt aan een spetterende festivaldag met (inter)nationale, regionale én lokale muzikanten; van gevestigde namen en aanstormend talent tot de niet te onderschatten echte Alkmaarse bands en artiesten.

Het Jazztifval zaterdag 28 maart duurt van 16:00 tot 01:00 uur. Namen en meer details worden op een later moment bekendgemaakt.

Pin It
Bekeken: 1998x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/