De Rijp, 17 februari 2015. Plastic verpakkingen, chocoladerepen en pakjes drinken. Deze soorten afval veroorzaken niet alleen in de Stille Oceaan een heuze ''plasticsoep'', maar ook in de wateren in De Rijp. Inwoner van De Rijp, Ton Schuckman, gaf in een interview met het NHD aan dat hij regelmatig met een kano naar zijn eigen eiland in Eilandspolder peddelt. Tijdens zijn tocht van drie kilometer wordt hij geconfronteerd met afval dat omhoog komt drijven. Schuckman kon het volgens het NHD niet langer aanzien dat de omgeving verloederde en besloot in 2012 zijn handen uit de mouwen te steken. Met regelmaat haalt hij het afval uit het water. Zo heeft hij onder andere 130 vuilniszakken en zes surfplanken uit het water gehaald. Al dit afval kan Schuckman bij café Oudejans in De Rijp in de container gooien. Maar het blijft dweilen met de kraan open. 

Helaas is er tot nu toe geen enkele officiële instantie die dit omvangrijke probleem naar zich toetrekt. De oplossing volgens Schuckman tegenover het NHD? De vervuiling van de wateren zou vanuit de politiek aangepakt moeten worden. Men kan een heffing op plastic leggen, zodat de overheid een bijdrage kan betalen als het plastic wordt ingeleverd.
De Rijp is niet de enige plek waar plastic een probleem voor het milieu vormt. In het noorden van de Stille Oceaan bevindt zich namelijk een plasticeiland wat naar schatting 34 keer zo groot als Nederland is.

Pin It
Bekeken: 1701x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/