Bergen, 18 februari 2015. Momenteel wordt er in de Schoorlse Duinen een mountainbikeroute aangelegd, maar uitvoerder Staatsbosbeheer is vergeten hiervoor een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente Bergen. Hierdoor zal de opening van het parcours veel vertraging oplopen. Mogelijk is ook dat bezwaarmakers hun zin krijgen en de aanleg van het parcours afgelast zal worden.

Een vergunning van de provincie heeft Staatsbosbeheer wel al in handen, maar een omgevingsvergunning van de gemeente Bergen is ook een vereiste. Volgens het NHD heeft de Stichting Natuurbelang de fout ontdekt. Een woordvoerder van de stichting verklaarde aan het NHD dat het gebied de bestemming ''natuur'' heeft en mocht Staatsbosbeheer daarin iets willen veranderen, dan zal dit aan het bestemmingsplan getoetst moeten worden. Hiervoor zou de gemeente mogelijk kunnen besluiten om het bestemmingsplan van het natuurgebied te wijzigen. Vervolgens zouden ze deze wijziging moeten publiceren en ter inzage moeten aanbieden, zodat mensen hun eventuele bezwaren kunnen indienen. 

De woordvoerder van Stichting Natuurbelang gaf tegenover het NHD aan dat veel mensen tegen de plannen van het parcours van Staatsbosbeheer zijn. Vier wijkraden hebben zich tot nu toe tegen het parcours gekeerd. Daarnaast gaf de Stichting Natuurbelang aan dat ze morgen van de gemeente Bergen handhaving gaan eisen, zodat de werkzaamheden per direct worden stilgelegd totdat er een vergunning is.

Pin It
Bekeken: 1800x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/