Alkmaar, 18 februari 2015. De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Wie bijvoorbeeld op skivakantie gaat wordt gewaarschuwd extra op te letten, want traditioneel wordt in deze periode meer ingebroken.

De politie raadt aan de indruk te wekken dat er iemand thuis is door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag goede buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden. Mensen die niet weggaan worden verzocht 112 te bellen bij een verdachte situatie. Of als iemand zich verdacht gedraagt neutraal aan te spreken. Inbrekers hebben een hekel aan oplettende bewoners. en gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Op politie.nl staan de meest beproefde woninginbraakmethoden van een inbreker én wat men hiertegen kan doen.

Sluit bij vertrek ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels er uit en berg ze op. Breng tijdschakelaars aan op verlichting. Inbrekers rijden geregeld door de wijk op zoek naar inbraakgevoelige huizen. Rij niet dagen voor de vakantie al met een dakkoffer op de auto. Kijk uit met bekendmaking op het internet. Een crimineel of wellicht niet betrouwbare vage bekende kan onbedoeld een Tweet, Facebookbericht of weblog onder ogen krijgen. Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie kan bellen, mocht het al te laat zijn.

Pin It
Bekeken: 1185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/