Alkmaar, 18 februari 2015. Hij paste er maar nèt in. Het zweefvliegtuig dat woensdag in de aula van de school werd opgebouwd, had maar liefst een spanwijdte van 15 meter. Dat is bijna net zo breed als de aula, dus hij stond een beetje schuin.

Voor het vak Science verzamelden de brugleerlingen van het Vakcollege Techniek op PCC Oosterhout zich voor een gastles. Die werd gegeven door de voorzitter van de Zweefvliegclub Den Helder en een aantal actieve leden van de club. Zij hadden naast het grote vliegtuig ook nog wat kleine modellen meegenomen. Aan de hand van die modellen, een aantal filmpjes en een heleboel informatie, probeerden ze de leerlingen de fijne kneepjes van de aerodynamica en het zweefvliegen bij te brengen. De leerlingen luisteren aandachtig omdat ze er hun voordeel mee hoopten te doen. Van hen wordt binnen dit lesproject namelijk verwacht dat ze zelf een zweefvliegtuigmodel ontwerpen, bouwen én - uiteraard over een zo groot mogelijke afstand - laten vliegen.

Hoe het voelt om in zo’n zweefvliegtuig te zitten? Dat weet brugklasleerling Frank (13 jaar, Broek op Langedijk) nu, want hij mocht het namelijk even uitproberen.

Bij de start van het project in januari vlogen roofvogels door de aula van de school, om de leerlingen te laten kennismaken met aerodynamica uit de natuur. Aan het eind van dit avontuurlijke lesproject bezoeken de leerlingen in het voorjaar de Zweefvliegclub Den Helder, waar ze het zweefvliegen dan zelf kunnen ervaren als ze het aandurven.

20150218-pcc-weefvliegtuig

Pin It
Bekeken: 1346x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/