Alkmaar, 18 februari 2015. Het Alkmaarse warmtenet gaat uitgebreid worden nu de pijpleiding vanaf Huisvuilcentrale HVC is doorgetrokken onder het Noordhollands Kanaal door. Wie echter bij de oevers van het kanaal gaat zoeken komt bedrogen uit. De pijpleiding, of eigenlijk pijpleidingen want het zijn er twee gaan al bij de De Ruijterstraat in Overdie de diepte in. Het gaat om een aanvoer- en een retourleiding. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereidingen om de boring mogelijk te maken en werd er ook al het nodige boorwerk verricht. Woensdagochtend was het officiële moment en werden beide leidingen ook echt door de geboorde 'tunnel' onder het Noordhollands Kanaal geschoven. Een flinke operatie die de nodige tijd in beslag nam.

De bekendste gebruiker van de duurzame warmte uit de afvalenergiecentrale is het AFAS stadion van AZ. Maar ook woningen in de Melis Stokelaan, Uitenboschstraat, Hooftstraat, Schelphoek en het Geert Groteplein zijn op het warmtenet aangesloten. HVC wil uitbreiden tot in Heerhugowaard en Broek op Langedijk, waar al warmtenetten liggen. Door gebruik te maken van warmte afkomstig uit de afvalenergiecentrale van HVC worden die in een klap nog duurzamer.

 

 

Pin It
Bekeken: 2286x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/