Alkmaar, 23 februari 2015. Ze domineren het wereldnieuws met hun barbaarse handelswijze: de radicale strijders van ISIS. Met zwarte vlaggen, hun gezichten verborgen onder sjaals, reden ze in colonne via de televisie onze huiskamers binnen als het nieuwe, islamitische gevaar. Judit Neurink, correspondent in Irak, vertelt donderdag 5 maart om 20.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare uitgebreid over deze groep extreme moslims.

Strijders van ISIS veroverden grote steden in Syrië en Irak en legden de inwoners de strenge islamitische wetgeving op. Ze riepen een eigen islamitische staat uit en probeerden die met de moderne wapens, die ze onderweg buitmaakten, en onmenselijke gruwelijkheden verder uit te breiden en in stand te houden. Neurink geeft antwoord op vragen zoals wat ISIS nou eigenlijk is, wat de oorsprong en ideologie van deze organisatie is en wat nou de aantrekkingskracht is voor jonge mannen en zelfs vrouwen die zich naar Syrië en Irak laten lokken. Ook vertelt hij wat de oorlog inhoudt.

Journaliste Judit Neurink is correspondent in Irak voor Trouw en De Standaard. Ze schreef het boek De Oorlog van ISIS, dat in januari werd uitgebracht via Uitgeverij Conserve. Donderdagavond 5 maart vertelt zij, tijdens een kort bezoek aan Nederland, exclusief bij Bibliotheek Kennemerwaard locatie De Mare, over deze groep extreme moslims. Ze maakt, vooral voor wie niet zo thuis is in het Midden-Oosten, inzichtelijk hoe het komt dat deze groep in korte tijd het wereldnieuws is gaan beheersen. Vanzelfsprekend is er na afloop ruimte voor vragen.

Deze informatieve avond begint om 20.00 uur. Vooraf reserveren is gewenst. De toegang is € 5,00. Aanmelden kan tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek. Meer informatie, ook over aanmelden, op de website van de bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 1808x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/