Alkmaar, 23 februari 2015. Zaterdag werd in Antwerpen het internationale Open Antwerpse gehouden, een belangrijk meetmoment voor judoka's onder de 18 jaar. Yannick van der Kolk was de laatste toernooien minder in vorm en had ook een lastige armblessure. Hij wilde weer laten zien bij de nationale top van Nederland. En dat lukte: hij pakte de titel. Zijn broer Colin wist een goede 7e plaats te behalen. Zondag nam jongste broer Dylan deel aan het Noord-Hollands kampioenschap in Beverwijk en pakte daar de titel in de categorie -42 kg.

Yannick won zijn eerste wedstrijd tegen een Belg zeer gemakkelijk met een mooie schouderworp. Ook de tweede partij kon hij vrij snel ippon (vol punt) scoren. De kwartfinale moest de telg van sportinstituut Tom van der Kolk op tegen zijn grote concurrent Ryan Lo a Njoe uit Eindhoven en deze won hij met een yuko. In de halve finale was het Mike Durge van Kenamju uit Haarlem die vroegtijdig verslagen werd. De finale was een confrontatie Max van Klaveren. Yannick wierp hem halverwege de partij vol op zijn rug en werd zo kampioen in Antwerpen met een vol punt. Zijn broer Colin van der Kolk wist een goede 7e plaatst te behalen.

Zondag stond Dylan van der Kolk (-42 kg) aan de start voor de Noord-Hollandse Kampioenschappen judo -15 jaar. Vier judoka's konden zich voor het NK plaatsen, dat over twee weken in Eindhoven gehouden wordt. Dylan startte perfect met een prachtige tai-o-toshi (armworp) en werdt beloond met een ippon. Hierna wist hij nog drie partijen tactisch en met goed judo te winnen om zich tot kampioen te laten kronen. Club- en gewichtsgenoot Ruben Zoetelief miste net het Nederlandse Kampioenschappen met een 5e plaats.

Er was nog meer succes. Ivo Schuijt werd knap en overtuigend kampioen in de klasse -38 kg. Ook Fabio Loche plaatste zich voor het NK door in de categorie onder 38 kg in de 'kleine finale' brons te winnen. Jesse Timmer deed datzelfde in de -46 kg en bij de meiden pakte Chaira Stins in de -57 kg zilver en dus ook een plek op het NK in het weekend van 8 en 9 maart.

Bekeken: 1815x