Alkmaar, 24 februari 2015. Zondag hadden de Kolping dames Buitenveldert op bezoek. Na de nummer 1 van de Hoofdklasse B, waartegen Kolping verdienstelijk speelde, nu weer een lastige pot voor de hekkensluiters want Buitenveldert staat op plek 2. In de eerste helft was geen van beide teams echt gevaarlijk, maar de bezoeksters pakten uit momenten een 0-2 voorsprong. Kolping drong meer aan en creëerde zelfs overwicht, maar kon niet terugkomen. De eindstand werd 1-3.

Buitenveldert wist na vijf minuten 0-1 te scoren uit een corner waar Kolping Boys slordig mee omging. Verder werd vooral op het middenveld gespeeld. Daarna kon de thuisploeg wel wat kleine kansjes maken, maar door niet goed geconcentreerd reageren gingen die verloren. Buitenveldert kreeg nog een echte kans maar de bal werd onder de lat weggetikt door keepster Roxy Klaver.  Op 30 minuten stoomde een tegenstander ongehinderd door het midden op en schoot een projectiel in de linkerbovenhoek. De beurt was aan Kolping  maar het werd een flipperkast waarbij het laatste schot voor rust van Lotte Smit huizenhoog over ging en de score 0-2 bleef.

Na de rust een feller en agressiever Kolping, dat enkele plaagstootjes uitdeelde die Buitenveldert toch wel lieten schrikken. Een foutje in de achterhoede van Kolping bracht de stand echter op 0-3. De Oudorper ploeg werd nog feller en kreeg met de invallers Mirjam van Dijk en Inge Woldhuis zelfs het overwicht. Een doelpunt hing in de lucht. De net ingevallen Van Dijk scoorde die toen uit een corner. De 1-3 gaf nog meer kracht, maar Buitenveldert wist de dadendrang van Kolping Boys te temperen tot het laatste fluitsignaal.

Na de eerste twee in de ranglijst te hebben gehad, gaat Kolping Boys er vol voor in de resterende wedstrijden de broodnodige punten bijeen te sprokkelen, om directe degradatie te ontlopen. Met van blessures teruggekeerde speelsters heeft de staf hier alle vertrouwen in. Op 1 maart gaat het elftal naar 't Zand, de nummer 5 van de Hoofdklasse B.

Bekeken: 1943x