Alkmaar, 26 februari 2015. Het aantal WW-uitkeringen is in januari gestegen ten opzichte van december 2014. De groei was in de regio met 3,8% gelijk aan de landelijke ontwikkeling. De toename in januari is volgens verwachting; relatief veel contracten lopen aan het eind van het jaar af. Vorig jaar januari was de groei van het aantal WW-uitkeringen 5,4% in Noord-Holland Noord, hoger dan in direct aangrenzende arbeidsregio's.

In de regio’s Noord-Holland Noord valt de toename van het aantal WW-uitkeringen in de gezondheidszorg en welzijn op. Metaal- en technische bedrijven lieten een voorzichtige daling zien van -5,4%. UWV verwacht een toenemende behoefte aan personeel in deze sector.

Eerder in februari bracht UWV de rapportage ‘Welke beroepen bieden kansen?’ uit.  In het algemeen geldt dat krapte qua beschikbaar personeel toeneemt naar gelang het gevraagde opleidingsniveau stijgt. Dat komt deels door het grotere aantal werkzoekenden in de lagere beroepsniveaus, maar ook door hoger opgeleiden die zich  lager inzetten. Op termijn zal wel meer vraag dan aanbod ontstaan bij lagere beroepen met specifiek vakmanschap zoals voor metselaars, timmerlieden en monteurs.

Vanaf middelbaar beroepsniveau is de vraag naar technisch personeel relatief groot. In deze categorie vallen beroepen als (service-) monteur, gecertificeerd lasser en elektrotechnicus. In andere sectoren bestaat krapte bij vervoer en opslag (planners) en een aantal zorgberoepen. Op middelbaar niveau zullen op termijn ook vacatures voor agrarisch personeel en gespecialiseerd zorgpersoneel lastiger in te vullen zijn door werkgevers.

Beroepen waar vraag naar werk hoog is ten opzichte van het werkaanbod zijn op lager niveau vooral te vinden richting administratie en lagere zorgberoepen. Op middelbaar en hoger niveau gaat het daarnaast ook om beveiligers, sociaal cultureel werkers en human resources-adviseurs.

Pin It
Bekeken: 1628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/