Alkmaar, 26 februari 2015.  AZ meldt op haar website mooi nieuws. De Alkmaarse club heeft zich geplaatst in de top 50 van opleidende voetbalclubs in heel Europa, volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES. AZ staat met 30 spelers op de 37e plaats, en laat daardoor clubs als Valencia, Athletico Madrid, Manchester City en Internzaionale achter zich. Er wordt gerekend met spelers van 15 tot en met 21 jaar die minstens drie seizoenen bij de club hebben gespeeld waar zij opgeleid zijn. Naast AZ zijn ook PSV, Feyenoord, sc Heerenveen en Ajax aanwezig in de top-50.

Dit seizoen is gebleken dat er een rooskleurige periode voor de AZ-boeg staat. Spelers als Wesley Hoedt, Derrick Luckassen, Dabney dos Santos, Ridgeciano Haps en Thom Haye zijn in een zeer korte tijd vertrouwde namen geworden voor de supporter. De 18-jarige Stijn Spierings mocht tijdens AZ-PSV vijf minuten voor tijd zijn debuut maken in de Alkmaarse hoofdmacht.

Naast dat AZ in Nederland goed is vertegenwoordig, begint ook in Europa het aantal in Alkmaar opgeleide spelers te stijgen. Ruud Vormer (Club Brugge), Haris Medunjanin (Deportivo La Coruña), Ron Vlaar (Aston Villa), Johann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic), Jeremain Lens (Dynamo Kiev) en Aron Gunnarsson (Cardiff City) spelen op dit moment in diverse Europese competities.

Pin It
Bekeken: 2119x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/