Alkmaar, 04 maart 2015. Zondag 8 maart zal er een actie gehouden worden om Alkmaar bewuster te maken van het dierenleed achter bont. De actie wordt georganiseerd door Stichting Stop Dierenleed Nederland op het Waagplein. Woordvoerder Ron Visser: "In een tijd waarin er zoveel duurzame alternatieven zijn is het gruwelijk om nog steeds te kiezen voor de vacht van gemartelde dieren."

Er is veel bont te zien op straat, al valt het niet altijd even goed op. Echt bont wordt regelmatig verkocht als zijnde nep bont, of onder het mom dat het duurzaam geproduceerd is. Daarnaast zijn veel consumenten zich niet voldoende bewust van het product dat ze kopen. Miljoenen dieren worden jaarlijks massaal opgesloten in kleine kooitjes, waar ze hun natuurlijk gedrag niet kunnen uiten en op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Doodgeslagen, doodgetrapt of zelfs levend gevild.

Woordvoerder Ron Visser: “Het is tijd om de trend te stoppen dat bont weer in is. Veel mensen zijn slecht geïnformeerd over de herkomst van het bont en zien in dat het niet kan als ze de juiste informatie krijgen. We krijgen ook vaak te horen dat winkels zeggen dat het om nep bont gaat, terwijl het tegendeel waar is. Het meeste bont in de Nederlandse winkels komt uit China waar wasberen, nertsen en konijnen, maar ook honden en katten onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gruwelijk gedood worden voor hun vacht. Het doel van onze actie is om aandacht te vragen voor het dierenleed en bewustwording hierover creëren bij het grote publiek.“

De actie op zondag 8 maart duurt van 13:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op de website van Stichting Stop Dierenleed Nederland.

Pin It
Bekeken: 1975x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/