De Rijp, 04 maart 2015. De 38-jarige Ronald Vink uit De Rijp heeft 15 jaar aan topsport gedaan. De laatste jaren zelfs als professioneel rolstoeltennisser. De sportman heeft vele prijzen gewonnen en behoorde heel lang tot de wereldtop. Nu gaat hij stoppen. Niet met tennissen, maar wel op topniveau. Hij hoopt dit afscheid luister bij te zetten door de organisatie van een internationaal toernooi voor rolstoelers begin augustus in De Rijp.

Ronald bleek veel talent voor tennis te hebben maar botkanker aan zijn rechterknie zette een streep door de rekening. Behandelingen redden zijn been niet. Zijn onderbeen wordt omgekeerd aan het bekken bevestigd en de voet beweegt dan als knie. Bij Heliomare maakt Ronald kennis met rolstoeltennis en hij is snel verkocht. Ronald maakt snel grote vorderingen, mede door zijn grote doorzettingsvermogen.

De Rijpenaar komt al snel in het internationale circuit terecht: “Ik heb over de hele wereld gereisd en aan alle grote toernooien meegedaan. Londen, Parijs, New York, Melbourne, ze staan allemaal op mijn lijstje.” Ronald behaalt vele prijzen, waaronder 5 grand slam-titels in het herendubbel. “Maar het hoogtepunt voor mij was toch wel de bronzen medaille tijdens de Paralympics in Londen in 2012.” Ronald is van plan door te gaan tot de volgende Paralympics in Brazilië, maar het leven verandert. Hij wil graag zijn 2-jarige dochtertje op zien groeien.Tennissen blijft natuurlijk wel doen.

In Nederland is maar één internationaal toernooi op niveau voor rolstoeltennissers. “Dat is natuurlijk veel te weinig. Talenten moeten in eigen land kansen hebben. Het organiseren van een internationaal toernooi is prachtig als afscheid.” Het toernooi vindt van 5 t/m 9 augustus plaats in De Rijp en naast het spelen van wedstrijden zullen de internationals ook culturele en recreatieve uitstapjes maken. Ronald: “Natuurlijk kan je zonder sponsors nooit zo’n toernooi organiseren. Gemeente Alkmaar, Provincie Noord-Holland, Stichting Topevents regio Alkmaar en ABN-AMRO zijn we erg dankbaar voor hun steun.”

Meer informatie op www.dutchtopentennis4wheels.com. Ronald hoopt dat het toernooi uitgroeit tot een jaarlijkse traditie met een steeds sterker deelnemersveld.

Foto: Ronald Vink in actie tijdens het NK Tennis Wheelchair 2014

 

Pin It
Bekeken: 2953x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/