Alkmaar, 04 maart 2015. Bij het ROC Horizon College zijn drie Leerwerkmakelaars van start gegaan. Ze richten zich op mbo-leerlingen die de overstap van school naar werk maken en daarbij begeleiding nodig hebben. Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (RPA-NHN) financiert de dienst. De Leerwerkmakelaar is gevestigd op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard en Hoorn van het Horizon College.

De Leerwerkmakelaar begeleidt mbo-leerlingen die niveau 1 of 2 volgen. Zij kunnen om verschillende redenen hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij geen diploma hebben gehaald of omdat ze een mbo-opleiding verlaten en op zoek moeten naar een baan. Samen met de mentor krijgt de leerling een intake in het traject Leerwerkmakelaar. Tijdens deze intake worden wensen en mogelijkheden van de deelnemer besproken en gematcht met de mogelijkheden voor werk in het gewenste vak. Afhankelijk van de uitkomst wordt bepaald wie wat gaat doen bij het vinden van werk. In eerste instantie is de leerling daarbij zelf verantwoordelijk. De makelaar is ondersteunend bij dit zoekproces.

Doel is een passende baan te vinden of toeleiding naar een re-integratieorganisatie. Daarnaast kan voor bepaalde leerlingen nog extra geld worden aangevraagd, waarmee het mogelijk is om de leerling te coachen om het werk te behouden.

Op dit moment zijn er rond 30 mbo-leerlingen in het traject bij de Leerwerkmakelaar en zijn al vier leerlingen geplaatst in een baan. In de komende maanden zal dit aantal snel toenemen omdat veel leerlingen de overstap naar werk zullen maken. Door de inzet van de Leerwerkmakelaar heeft het Horizon College de mogelijkheid de kwetsbare groep te ondersteunen bij de stap naar werk, én om met gemeenten, jeugdzorg en het UWV voor deze jongeren een goede plek op de arbeidsmarkt te vinden. De pilot loopt tot 1 juli 2015.

Pin It
Bekeken: 1908x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/