Alkmaar, 12 maart 2015. Na bijna 60 jaar houdt de Sportraad van Alkmaar waarschijnlijk op te bestaan. In een brief aan alle leden legt het bestuur van de Sportraad uit dat ze onder ogen hebben moeten zien dat een onafhankelijke sportraad tegenwoordig geen toegevoegde waarde meer heeft. Het was een moeilijke beslissing om het voorstel tot opheffing in te gaan dienen bij de leden, zeker omdat de Sportraad van Alkmaar de oudste onafhankelijke sportraad van Nederland is.

De Sportraad is van mening dat sportverenigingen steeds professioneler bestuurd worden, en veel taken die ooit voor rekening van de Sportraad kwamen worden nu uitgevoerd door de verenigingsmanager en de verenigingsondersteuners die in dienst zijn van Alkmaar Sport N.V.

Op basis van het steeds professionelere bestuur van vele sportverenigingen, het feit dat ook de politiek zich actief bezighoudt met het stimuleren van sport en de gemeente en Alkmaar Sport hier ook aan bijdragen trekt het bestuur de conclusie dat de Sportraad zichzelf blijkbaar overbodig heeft gemaakt.

Dit zijn echter niet de enige argumenten die de Sportraad aanvoert bij het voorstel tot opheffing. Het bestuur geeft in de brief ook aan vaak het gevoel te hebben gehad dat ze "op beslissende momenten werden gepasseerd" en dat ze door de "eigen leden, de verenigingen, in de steek zijn gelaten". De overheid heeft de laatste jaren namelijk legio sportstimuleringsprogramma's in het leven geroepen, waarbij de Sportraad naar eigen zeggen veel moeite moest doen om enige inspraak te krijgen.

Tijdens de ledenvergadering op 29 mei zal het voorstel om de Sportraad op te heffen officieel aan de leden voorgelegd worden.

Pin It
Bekeken: 2523x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/