Bergen, 12 maart 2015. School is de plek om jongeren bewust te maken van een gezonde levensstijl. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die voor gezond gaan, betere schoolprestaties leveren en minder last hebben van schooluitval. Tientallen scholen uit het hele land waren dinsdag vertegenwoordigd op de ‘Inspiratiesessie Gezonde Schoolkantine’ in Bergen. Ook kwam het rookbeleid ter sprake en hoe rekening gehouden kan worden met invloeden uit de omgeving.

De bijeenkomst, georganiseerd door onder meer het Voedingscentrum en GGD Hollands Noorden, startte met een smakelijke en drukbezochte proeverij met biologische producten die passen in een gezonde schoolkantine. In verschillende workshops werden de voor- en nadelen van een gezonde schoolkantine belicht. Duidelijk werd dat het welzijn van de leerlingen voorop staat, maar dat de kosten van het invoeren hoog zijn. Het blijft daarbij lastig om leerlingen zodanig te interesseren in de gezonde lekkernijen, dat ze niet elders gaan snacken.

PCC Bergen stimuleert als een van de eerste vo-scholen in de regio een gezonde levensstijl en kreeg het predicaat ’Gezonde Schoolkantine’ al in 2013 toegekend. Vestigingsdirecteur Kees Koning licht toe: ,,Het is niet eenvoudig om een gezonde schoolkantine in te richten. Het aanbod van gezonde producten is dan wel groot, maar ze kosten ook iets meer. Toch vinden wij het belangrijk, omdat leerlingen geneigd zijn te kiezen voor een goedkope vette hap. Onze leerlingen hebben wel inspraak op het assortiment; de light variant van sinas is bijvoorbeeld een idee van hen.”

PCC Bergen is – overigens net als PCC Heiloo - in ieder geval goed op weg met zijn Gezonde Schoolkantine. Tijdens het congres mochten de respectievelijke vestigingsdirecteuren uit handen van de eigen wethouder de felbegeerde Schoolkantine-Schaal in ontvangst nemen.

Foto 2 v.l.n.r.: Kees Koning (vestigingsdirecteur PCC Bergen), Jan Mesu (wethouder Bergen), Dick Ramler (vestigingsdirecteur PCC Heiloo) en mevrouw Beens (wethouder Heiloo)

20150312-congres-voeding-pcc-1

20150312-congres-voeding-pcc-2

Pin It
Bekeken: 2217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/