Alkmaar, 30 januari 2013. Het was Lady's night bij zaalvoetbarlvereniging Zeemacht. De thuisclub mocht starten tegen Plubos, daarna gingen Biersteker en Watervogels strijden om de 2e plek in deze halve bekercompetitie. In verband met het trieste overlijden van Gaby, een meisje van Reigerboys en bekende van vele aanwezige speelsters, werd er beide wedstrijden met rouwband gespeeld. Voor de aftrap werd er ter nagedachtenis van het meisje één minuut stilte gehouden rond de middenlijn. De eerste wedstrijd werd er alleen gestreden om de eer. Plubos was al zeker van de volgende bekerronde en Zeemacht was al uitgeschakeld. Wel wilde beide partijen hun beste kant laten zien. Plubos om in de positieve flow te blijven en Zeemacht wilde het thuispubliek strijd tonen. Beiden slaagden in hun missie. Voor de 15-jarige Iefke Grotenhuis was het de eerste officiële wedstrijd waar ze in de basis startte. Ze liet meerdere malen liet zien wat ze in huis heeft. Bijzonder was het dat drie verschillende speelsters van Plubos een hattrick aantekenden.

Zeemacht kon profiteren van de slechte start van Plubos, middels snelle uitvallen. De tweede counter die in de tweede minuut gespeeld werd maakte Zeemacht goed af.. Amy Visser had geen gelukkige start maar maakte wel snel de gelijkmaker. Bianca Webeling had een prima avond. Zo veroverde ze al snel de bal rond de middenlijn en maakte haar succesje prima zelf af met een gewiekste punter richting verre hoek: 1 - 2. Een paar minuten later zette Mirjam van Dijk de aanval van achteruit op, Bianca passte meteen de op links doorkomende Deborah aan, die de bal in dezelfde hoek ronde: 1-3. Zeemacht drong nog even aan maar Deborah maakte aan alle illusies een eind met een verrassende punter van afstand de 4e. Ook de vijfde goal kwam van haar schoen uit een assist van Amy waarmee ze een zuivere hattrick vol maakte, drie doelpunten achter elkaar in één helft. Amy zelf mocht de 1-6 intikken van Brigitte Pluijmers, die na een snelle aanval vanaf eigen helft de bal op het laatste moment voor haar breed legde. Er volgde nog een aantal spectaculaire momenten met kansen voor Bianca, Amy en Chantal maar zonder succes.

In de rust herpakten de vrouwen van Zeemacht zich. Het profiteerde van een aantal zwakke passes en was ook deze helft de eerste die scoorde: 2 - 6. Maar wederom was het Amy, op aangeven van Mirjam van Dijk voor de 7e. Mirjam en Amy kregen nog meerdere kansen op de 8ste goal maar uiteindelijk was het Brigitte die uit een rebound scoorde. Zeemacht bleef vrijuit voetballen en dat werd beloond met 3 - 8. Plubos speelde de wedstrijd rustig uit en bereikte uiteindelijk de 10 door nog twee extra doelpunten van Bianca Webeling, waardoor ook zij vanavond goed was voor een hattrick.

De loting voor de komende ronden van de beker, waarbij Brigitte Pluijmers samen met Milenca van Ee van Watervogels assisteerden, had voor Plubos geen erg gunstig resultaat. Het Rotterdamse Pernis, bekerwinnaar van vorig jaar, is de eerst komende tegenstander voor Plubos. Komende Vrijdag moeten ze eerst voor de competitie naar het Zuiden. Twee weken later zal er weer afgereisd moeten worden naar Rotterdam voor de strijd om de nationale beker. Watervogels zal eventueel pas in de finale weer de tegenstander kunnen zijn, maar daarvoor zal na Pernis ook nog of Os Lucitanos of Drachtsterboys uitgeschakeld moeten worden.

Bekeken: 3184x