Alkmaar Centraal

Zondag 13 september organiseert de Historische Vereniging Alkmaar een vrij toegankelijke stadswandeling over ambacht en kunst in Alkmaar. Aanvang is om 14.00 uur op het Canadaplein bij de fietsgarage.

De stadsgids vertelt hoe kunst en ambacht tot bloei zijn gekomen in Alkmaar. Gildes onwikkelden zich, tijdens de wandeling komen vele voorbeelden naar voren. Het gemeentebestuur verleende belangrijke ambachtslieden voorrechten zodat ze zich in de stad vestigden. Vele gildes hebben tot aan de Franse Tijd gefunctioneerd.

De wandeling voert langs plaatsen waar ambachtslieden werkten of werken. Ook kunst komt volop aan bod. Kunst Zij Ons Doel was een bekende kunstenaarsvereniging. Artiance, het Grafisch Atelier en het Stedelijk Museum zijn de huidige kunstbolwerken. De achtergronden van deze organisaties worden belicht.

Restauratie van historische panden zoals het stadhuis komt ook ter sprake. In de St. Laurentiuskerk komen ambacht en kunst prachtig samen. De Cuyperskerk is het laatste onderdeel van de wandeling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl