Alkmaar Centraal

De vijf grote sportverenigingen De Foresters, HSV, AV Trias, De Terriers en Double Stars Heiloo laten per brief weten geen heil meer te zien in onderhandelingen met de gemeente Heiloo, meldt het NHD. Grote twistpunt is een fikse verhoging van de huur, vastgesteld in juni. Er wordt wel gelijkwaardig meer subsidie beloofd, maar dat de clubs zijn skeptisch.

De verenigingen willen klein onderhoud zelf doen, maar kregen telkens geen concreet voorstel. De gemeente wil graag dat ook groot onderhoud door de clubs gedaan worden. De vijf vinden het onverantwoord om het werk en de bijkomende financiële risico's aan vrijwilligers te laten.

De sportverenigingen vinden ook dat raadsleden van de coalitie Heiloo-2000, VVD en CDA tijdens de in juni te weinig wisten van de situatie om een goed besluit te vormen.

De vijf clubs keken daarnaast met een schuin oog naar hoe de verhoudingen liggen tussen de gemeente en welzijnsorganisaties. Bij elkaar gezien heeft men niet het gevoel dat het draagvlak voor de handelswijzen onder de inwoners van Heiloo 'erg klein' lijkt geworden. 

Binnenkort antwoordt het college de brief van de clubs.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl