Alkmaar Centraal

Het Regionaal Archief Alkmaar start dit najaar met een ‘archiefspreekuur’. Wie behoefte heeft aan een deskundige die meedenkt over nuttige bronnen bij historisch en/of genealogisch onderzoek kan zich aanmelden voor spreekuren op woensdagmiddag 14 oktober, 11 november of 9 december, tussen 14:30 en 16:30 uur.

Daarnaast worden voor het onderzoek / de onderzoeker in de startfase een aantal introductieochtenden gehouden. Bezoekers worden wegwijs gemaakt in de genealogische bestanden, de beeldbank, de kranten- en tijdschriftencollectie en natuurlijk de archieven van (gemeente)instellingen en particulieren.

Aan het eind van een introductieochtend is men goed in staat zelf een familieonderzoek op te starten, de weg te vinden in gemeente- en particuliere archieven, archiefstukken ter inzage aan te vragen en gebruik te maken van alle informatie in de studiezaal.

De introducties zijn op woensdagochtend 7 oktober, 4 november en 2 december 2015 van 10:00 tot 12:00 uur. Aanmelden voor het archiefspreekuur of een introductie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van activiteit, datum, naam en adres. 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl