Alkmaar Centraal

Onlangs vierde Dick Schrieken zijn 75e verjaardag. Hij vroeg zijn gasten hem niet te verwennen met bijvoorbeeld sokken, drank en sigaren, maar een bijdrage te storten voor een donatie aan het Jeugdsportfonds Alkmaar. De opbrengst: liefst € 2.500.

Dick heeft veel aan sport te danken. Zelf was hij in 1959 en 1963 Nederlands kampioen discuswerpen en 47 jaar later werd hij kampioen bij de masters. Dit jaar werd hij zelfs met kogelstoten en discuswerpen kampioen bij het WK Atletiek voor masters in Lyon. Daarnaast was Dick jarenlang een succesvol volleybaltrainer tot en met eredivisie niveau.

In Alkmaar leven bijna 1.800 kinderen in armoede. Voor hen is het vaak niet mogelijk om deel te nemen aan sport bij een club of vereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt voor deze kinderen de contributie en benodigdheden. Dick draagt graag daar een steentje aan bij.

Het Jeugdsportfonds Alkmaar heeft woensdag een symbolische cheque van €2.500 van Dick in ontvangst mogen nemen. "Wat een geweldig initiatief en wat een mooi bedrag, hiermee kunnen we weer een hoop Alkmaarse kinderen helpen deel te nemen aan sport!" zegt Wim van der Ham, voorzitter van het Jeugdsportfonds Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl