Alkmaar Centraal

Op de Martin Luther Kingweg wordt binnenkort een analoge flitspaal vervangen door een digitaal exemplaar. Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen.

Een voordeel van digitale palen is dat ze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit kost. Overtreders hebben dan ook sneller een bon in de bus, waardoor ze zich er tevens eerder bewust zijn van de overtreding en hun verkeersgedrag sneller kunnen aanpassen. 

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid.

De analoge flitspaal maakte nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitser werkt continu en heeft een infraroodflitser, waardoor de flits niet te zien is. 

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet bovendien niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt, maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die én te hard én door rood rijdt krijgt dus twee boetes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl