Alkmaar Centraal

Tegen de nummer laatst van de Promotieklasse moesten de mannen van Alvoco weer eens een wedstrijd naar de hand te zetten. VIP uit Purmerend had in de laatste acht wedstrijden slechts één set gewonnen. De bezoekers gaven aanvankelijk pittig tegenstand, maar de thuisploeg concentreerde zich en won met 4-0.

De mannen van Alvoco moesten het zonder coach Peter Bienemann stellen. Met Paul Witte aan het roer begon de eerste set moeizaam. Voordat de Alkmaarders het spelletje van VIP onder de knie kregen was het al 21-20. Alvoco gaf daarna even gas en met een paar harde aanvallen van Bas Tuijnman was het al snel 25-20.

In de tweede set kwam VIP er eigenlijk niet meer aan te pas. Maarten de Ruijter, Tim Bosch en Martijn Brakenhoff maakten er snel een eind aan met 25-15. In de derde en vierde set veranderde het spelbeeld niet echt. Alvoco bleef geconcentreerd en harde en tactische opslagen deden de rest. VIP sputterde af en toe tegen, vooral dankzij één serieuze aanvaller, maar niet meer dan dat. De sets bleven met 25-12 en 25-14 in eigen huis.

Met vijf punten stijgt Alvoco Heren 1 naar de 10e plaats. Volgende week komt het team tegenover VCC ’92 te staan. De nummer 11 heeft eveneens iedere punt hard nodig om van onderen op te klimmen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl