De zevende editie van Zin op Zondag vindt plaats op zondag 24 januari in de Grote Kerk Alkmaar. Op deze middag staat de zonde ‘afgunst’ centraal.

Jeroen van Merwijk zal de kansel betreden en de preek voor zijn rekening nemen. Bioloog Patrick van Veen wordt geïnterviewd door Frank Meester. Van Veen gebruikt het gedrag van apen als voorbeeld om het menselijke gedrag te verklaren. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Hiermee kunnen apen ons een perfect kader bieden, waarbinnen we ons gedrag aan een onderzoek kunnen onderwerpen. Er is muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en aan het einde kunnen bezoekers met elkaar napraten tijdens een maaltijd met verse soep.

Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is komen TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met een eigentijdse variant: Zin op Zondag. Daarmee houden ze de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere, maar maakt de dominee op de kansel plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.

Toegangskaarten kosten €15 inclusief een maaltijd met verse soep. Kaarten kunnen worden gereserveerd via  www.taqatheaterdevest.nl of 072- 548 99 99.

 

Pin It
Bekeken: 3807x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/