Alkmaar Centraal

Ondanks het feit dat de gemeente Alkmaar het vrijgeven van de sluitingstijden voor horeca in de binnenstad van Alkmaar een succes noemt vindt de politie het beleid ‘onbeheersbaar’. Dit schrijft het NHD.

De capaciteit van de politie is volgens politiechef Marjolein Dolfin onvoldoende en de agenten kunnen bijvoorbeeld niet altijd meer reageren op een inbraakmelding doordat ze hun handen vol hebben aan het handhaven van de orde rond horecagelegenheden. Agenten merken dat de sfeer in de binnenstad grimmiger is geworden.

Bovendien komen er nu meer bezoekers vanuit Amsterdam en Den Helder met de trein naar Alkmaar, die pas de eerste ochtendtrein terug naar huis nemen. Horecagelegenheden rond het station spelen hierop in door afterparty’s te organiseren, waardoor er ook in de Spoorbuurt meer overlast is.

Ook zijn agenten sinds de sluitingstijden voor horeca in juli 2015 zijn vrijgegeven vaak gedwongen om langer door te werken, terwijl hun dienst eigenlijk duurt tot 5 uur ‘s ochtends. Zo maakten leden van het Horeca Interventieteam tussen juli en eind oktober in totaal 70 overuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl