Woonwaard is van plan om in de toekomst geen mensen meer hun huis uit te zetten als die een te hoge huurachterstand hebben. Men vindt dat zo’n uitzetting meestal toch niets oplost.

Woonwaard is al langer bezig om eerst (schuld)hulpverlening in te schakelen als iemands huurachterstand oploopt in plaats van meteen tot uitzetting over te gaan. Ook hebben medewerkers van Woonwaard altijd een gesprek met aspirant-huurders waarin die erop worden gewezen dat ze bijvoorbeeld niet alleen huur, maar ook energie en een inboedelverzekering moeten betalen. Ook wordt huurders verteld dat ze het beste kunnen zorgen dat ze zoveel mogelijk zelf betalen en niet afhankelijk zijn van de huurtoeslag.

Dankzij deze manier van werken heeft Woonwaard in 2015 slechts tien mensen op last van de rechter hun huis uitgezet, terwijl er 97 gevallen val een hoge huurachterstand waren. Woonwaard wil die aanpak dit jaar doorzetten om te zorgen dat er dit jaar geen enkele huurder meer hoeft te worden uitgezet.

Pin It
Bekeken: 3828x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/