Onlangs ontvingen vier docenten van Alkmaar Sport hun certificaat ‘docent weerbaarheid’. Afgelopen jaar volgden zij een intensieve training bij React Training & Advies. Op tien dagdelen kwamen de aspecten rondom weerbaarheid aan bod. De docenten starten in mei vier weerbaarheidscursussen, voor jeugd (8-12 jaar) in het regulier en speciaal onderwijs, en jongeren (13-16 jaar) in Alkmaar en Stompetoren. Aanmelden is nog mogelijk.

Al enige jaren verzorgt Alkmaar Sport training in weerbaarheid voor jeugd op scholen en de wijk volgens de Rots & Water methodiek, waarbij onderwerpen middels oefeningen en spelvormen aan bod komen.

Bij de cursus werd vooral ingegaan op het menselijk verdedigingssysteem, waarbij realistische verdedigingstechnieken geoefend werden. De docenten kregen een prima beoordeling voor hun eindopdracht en ze maakten een DVD met alle oefeningen uit de cursus.

Op woensdag 11 mei start weer een achtdelige training voor kinderen en jongeren in drie groepen, in de gymzaal aan de Tochtwaard 18. Op 12 mei start een training in sportzaal Oosterven in De Rijp, voor kinderen van 8-12 jaar, wekelijks van 16.00 tot 17.00 uur. Kosten zijn €65 per kind. Meer informatie op alkmaarsport.nl/weerbaarheidstraining.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl