Donderdagochtend gebeurde waar menig shopper uit Alkmaar en omgeving al maanden op heeft gewacht: de nieuwste Primark aan de Laat in Alkmaar opende voor het eerst de deuren. Dit is de vijftiende Primark in Nederland.

De winkel is ruim opgezet, met brede gangpaden, veel ruimte tussen de kledingrekken en een weids ogende hal. Bovendien is deze winkel de eerste in Nederland die een zogeheten ‘Recharge Corner’ heeft: een bank om lekker te zitten waar je je telefoon kunt opladen. Ook op de schoenenafdeling zijn ook meerdere banken om te kunnen zitten en schoenen te passen. Naast de kassa's prijkt op de muur, zoals in elke Primark-winkel, een unieke plattegrond van de stad.

Om 10.30 uur hield de Ierse Board Director Primark Breege O’Donoghue eerst een kort openingswoord, zowaar in het Nederlands, maar mét Iers accent, om vervolgens het woord te geven aan ‘wetholder Kloes’. Kloos was zeer blij de Primark in Alkmaar te mogen openen: “De winkel gaat veel mensen naar Alkmaar trekken die heel veel geld gaan uitgeven.” Goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid in Alkmaar, want er werken 218 medewerkers, waarvan 18 oud-medewerkers van V&D, en een aantal mensen die via het UWV zijn gekomen. Ook stipte hij nog even aan dat van Primark vaak gedacht wordt dat de mensen die de kleding maken worden onderbetaald en dat gebruik wordt gemaakt van kinderarbeid, maar dat is niet waar: Primark zet zich juist in voor verbetering van die arbeidsomstandigheden.

Om 11.00 uur vormden alle aanwezige medewerkers van Primark een erehaag bij de ingang om de eerste stroom klanten onder luid gejuich en geklap te verwelkomen. Al snel waren de brede gangpaden en grote ruimtes tussen de kledingrekken gevuld met enthousiaste shoppende mensen. Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. (foto's: Alkmaar Centraal/Liza de Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl