Deze zomer wordt in Alkmaar weer het Groot Alkmaars Dictee georganiseerd. Aan het dictee, dat plaatsvindt op het Canadaplein, kunnen maximaal 90 taalliefhebbers deelnemen. Deelname is gratis en de inschrijving is inmiddels gestart.

Het Groot Alkmaars Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Alkmaarsche Courant, Bibliotheek Kennemerwaard en Boekhandel Feijn en is onderdeel van de zestiende editie van Zomer op het Plein. Het dictee wordt dit jaar samengesteld en gepresenteerd door Mannen van Taal. Na afloop is er een concert van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van de Bibliotheek Kennemerwaard: www.bibliotheekkennemerwaard.nl, of via de balie van de bibliotheek. Na inschrijving ontvangt men een e-ticket.

De eerste prijs bestaat uit een theaterbon van 50 euro en een verhuisdoos vol nieuwe boeken en CD’s. De tweede prijs is een groot abonnement voor Bibliotheek Kennemerwaard en de derde prijs zijn toegangskaarten voor de voorstelling ‘Ergens Anders’ van Micha Wertheim in TAQA Theater De Vest.

Nieuw dit jaar is dat de twee beste leerlingen van de vijf grote middelbare scholen in Alkmaar deelnemen aan het Groot Alkmaars Dictee. Daarnaast strijden zoals elk jaar prominenten in een speciale prominentenklas om de eerste prijs.

Alle dictees moeten worden nagekeken, en hiervoor is de organisatie op zoek naar enthousiastelingen met liefde voor de Nederlandse taal. Deze taalliefhebbers dienen van 20.00 tot 22.30 uur beschikbaar te zijn. Aanmelden kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Groot Alkmaars Dictee vindt plaats op zaterdag 2 juli van 20.00 – 22.30 uur. Het dictee is onderdeel van Zomer op het Plein, een zomer- en concertserie op het Canadaplein. Het volledige programma van Zomer op het Plein is na 24 mei te lezen op www.zomerophetplein

Pin It
Bekeken: 3527x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/