Alkmaar Centraal

Vrijdag ondertekenden Dobla, BOEi, MAB/BPD, Tuijp BV en de gemeente Alkmaar belangrijke intentieovereenkomsten voor de toekomst van de Ringersfabriek en de omliggende terreinen. De afgelopen maanden zijn de partijen op één lijn gekomen.

Chocoladefabrikant Dobla maakte in augustus 2014 bekend dat het een publieksattractie wil maken in een compleet gerestaureerde chocoladefabriek aan de Noorderkade: de Chocolate Experience. In de Ringersfabriek is vanaf oktober 2018 te zien hoe chocola gemaakt en verwerkt wordt, van boon tot bonbon. Net als een hele serie culinaire ’belevingen’, die speels en educatief willen laten ervaren wat er zo mooi is aan het maken van lekkere dingen. Een pastry academy en horeca zoals een hotel en restaurants maken het plaatje compleet.

Initiatiefnemer Arthur Dontje: "De komende vier maanden moeten nog een flink aantal zeer lastige problemen worden opgelost voordat we echt los kunnen gaan. Mijn inzet wordt om dit hele project nu financieel rond te krijgen zonder extra geld uit de gemeentekas. De gemeente draagt al anderhalf miljoen bij aan de opknapbeurt van de omgeving. Dat moet genoeg zijn om ook andere subsidieverstrekkers en fondsen over de streep te trekken. Aan de andere kant verwacht ik dan ook dat de gemeente geen nieuwe claims neerlegt bij de initiatiefnemers. Want hoe mooi het ook allemaal lijkt, winst wordt er voorlopig door niemand gemaakt op dit project."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl