In een onderzoek van MKB Nederland staat Alkmaar niet tussen de 150 meest MKB-vriendelijke gemeenten. In de top 20 van grote gemeenten staat Alkmaar kleurloos 19e. In het onderzoek van 2013 stond Alkmaar nog 32e. Van de buurgemeenten staat Heiloo op een respectabele 32e plaats. Heerhugowaard en Beemster doen het redelijk met een 72e en een 78e plaats.

Onderzoeksbureau LexNova voerde het onderzoek uit met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs die vast zit aan de ranglijst, dient als stimulans voor gemeenten om haar mkb-beleid te verbeteren. Het onderzoek bevat de meningen van ruim 21.000 ondernemers in het land over gemeentebeleid, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

Het is een beetje de vraag of het onderzoek echt representief is. In de uitslag van 2013 bijvoorbeeld stonden een aantal bizarre verschuivingen ten opzichte van 2011. Gemeente Alkmaar kreeg een eervolle vermelding met een stijging van plek 319 naar 32 en Vianen knalde zelfs van plek 343 naar 9.

Pin It
Bekeken: 3436x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/