OPA vroeg het college om nader onderzoek naar mogelijke radicalisering in de gemeente Alkmaar. Dit naar aanleiding van een artikel in het AD op 4 januari, waarin socioloog Ruud Koopmans de noodzaak benadrukt om het gevaar van radicale islam in het westen beter onder ogen te zien en zich weerbaarder op te stellen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de moslimgemeenschap, die zich duidelijk moet uitspreken tegen extremisme en terreur.  Volgens Koopmans zwijgt een groot deel, omdat 45% maar één interpretatie van de koran accepteert en die boven de Nederlandse wet stelt. Ter verdediging zou 10 tot 20% geweld niet schuwen.

Het college laat weten dat uit gesprekken die burgemeester Piet Bruinooge de afgelopen jaren heeft gevoerd met organisaties van een andere etnische afkomst, blijkt dat de Grondwet en de rechtsstaat door hen worden gerespecteerd. Het college benadrukt dat vormen extremisme streng moeten worden aangepakt en het is bereid om, op verzoek van OPA, professor Koopmans te betrekken bij mogelijke verbetering van het Alkmaarse integratiebeleid en het vaststellen of onafhankelijk onderzoek naar fundamentalisme onder moslims in Alkmaar noodzakelijk is en kan worden uitgevoerd.

Pin It
Bekeken: 3385x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/