De politie van Alkmaar-Duinstreek hield dinsdag via Facebook een volgdienst, waarbij volgers intensief op de hoogte werden gehouden van hun belevenissen. Het blijkt dat de agenten van de avonddienst (14:00 - 23:00) veel buiten gemeente Alkmaar bezig waren. Er waren ongevallen op de N246 bij Marken-Binnen en de N9 bij Schoorldam. Er waren kinderen op de A9 bij Akersloot gezien en in Heiloo was meermalen iets loos, waaronder een flinke ruzie. Maar toch was ook binnen de gemeentegrenzen wel wat aan de hand.

De dienst begon met afhandeling van de reeds belichte brand op het Scharloo. Naar een melding rond 16:45 uur troffen agenten vijf jongens met wapens nabij de Julianalaan in De Rijp. Na voorzichtig benaderen, bleek dat de vijf met nepwapens voor een spreekbeurt over de Tweede Wereldoorlog bezig waren. De nepwapens zijn vanwege hun gelijkenis in beslag genomen. Verder bleef het bij een waarschuwing.

Eind van de middag hebben agenten in De Mare een winkeldief overgenomen van het medewerkers van een supermarkt. Niet veel later hielpen agenten een huisarts. Hij wilde medicatie toedienen aan een in bewaring gesteld persoon met geestelijke stoornissen, maar deze werkte agressief tegen. Uiteindelijk is onder lichte dwang een kalmeringsmiddel toegediend, zodat de man handelbaar werd voor de arts en de verpleging. Tussendoor werd, als er tijd was, gesurveilleerd bij winkelcentra. Overvallen vinden doorgaans rond sluitingstijd plaats.

Rond 20:30 uur kwamen meerdere meldingen binnen van een verwarde vrouw in het centrum van Alkmaar. Ter plaatse bleek het om een bekende GGZ-patiënt te gaan. Agenten hebben de vrouw gemaand rustig te blijven. Probleem is dat de GGZ- kliniek vol zit en alhoewel wordt gewerkt aan een oplossing, tot nu toe is deze er nog niet.

De avonddienst werd onder andere afgesloten met vervoer van arrestanten richting Haarlem, inclusief een ongewenste vreemdeling. Het Alkmaarse politiebureau wordt verbouwt, dus de cellen zijn niet beschikbaar.

Foto: de winkeldief wordt uitgeladen bij het hoofdkantoor aan de James Wattstraat.

Pin It
Bekeken: 3283x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/