Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Betrokken en zorgelijke gezichten waren er zondagochtend te zien bij de door brand getroffen woonboerderij aan de Westerstraat in Oudorp. Veel mensen liepen of fietsten toch nog even langs om zelf te zien hoe groot de schade is die de brand van zaterdagavond heeft aangericht. En die is fors.

De brandweer heeft gaandeweg besloten om het met riet bedekte dak gecontroleerd uit te laten branden en daarmee werden de eerste en tweede verdieping feitelijk afgeschreven. Burgemeester Piet Bruinooge is ter plaatse geweest en heeft met de getroffen bewoners gesproken om hen een hart onder de riem te steken.

De stalen constructie van het dak is door de vlammen zichtbaar aangetast, reden om maandagochtend een bouwkundige keuring uit te laten voeren om te bepalen hoe veilig het pand nog is. Begrijpelijk maar wel zuur voor de bewoners die er tot die tijd ook niet in mogen om eventuele persoonlijke spullen uit het pand te halen.

Zondag is ook nog door de brandweer (na)geblust omdat het riet rond de tweede verdieping nog of weer smeulde. De rest van de kap is met een warmtecamera gecontroleerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl