Alkmaar Centraal


D66 ziet het liefst dat er een verbod wordt opgenomen in de APV (ALgemene Plaatselijke Verordening) op de zogenaamde Mosquito systemen.

Het apparaat, wat een hoge zoemtoon produceert, wordt ingezet tegen hangjongeren in openbare gelegenheden. Het geluid fluctueert tussen de 17.000 en 20.000 hertz en is behoorlijk irritant, vooral voor jongeren onder de 25 jaar. Het bereik van het apparaat is ruim 25 meter. Kans op gehoorschade is er overigens niet, daar is onderzoek naar geweest.

Een voorbeeld van een 'Mozzy', zo wordt het systeem ook wel genoemd hangt in winkelcentrum Geesterduin in Castricum. Als men van het parkeerdek naar beneden loopt, richting de Vomar is het hoge piepgeluid duidelijk te horen. De ervaring leert dat ook bijvoorbeeld 42-jarigen naar hun oren grijpen. Het personeel van de Vomar heeft er zelf overigens weinig last van, zo blijkt bij navraag door de redactie.

D66 heeft in de afgelopen periode klachten gehoord over de inzet van mosquito systemen in Alkmaar. Omdat het ook irritant is voor volwassen buurtbewoners en studerende jongeren willen zij zo snel mogelijk een verbod op het systeem.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl